2010. január 15., péntek

Tapasztalásaim, felismeréseim - A BKV sztrájk spirituális szemmel

Ma reggel, a sztrájk 4. napján érdekes felismeréseim támadtak, ezeket szeretném megosztani Veletek.
Megértettem sok mindent, miért is kell átélnünk ezt a helyzetet – a felszínen látszó pénzügyi dolgok mellett.

Ráébredtem, ez a helyzet is azt tanítja, hogyan ültessük át a gyakorlatba az eddig megszerzett, tudatosított tanításokat, illetve, hogyan kínál a Sors (?) lehetőséget a fejlődésre ilyen módon, hogyan tudjuk tudatosan feloldani a félelmeinket, negatív érzéseinket, gondolatainkat.

Bebizonyosul, mennyire el vagyunk kényelmesedve, túlságosan is ki vagyunk szolgálva, és ezért még azt is hisszük, ki vagyunk szolgáltatva másoknak – pedig minden csak a saját megnyitott teremtő erőnkön múlik.

Most kivették alólunk a kényelmet, és rákényszerülünk, használjuk a bennünk lévő erőt, energiát.
Bontsuk ki a bennünk lévő együttérzést, önzetlen szeretetet.
Tanuljunk meg kérni.
Megtanulhatjuk, gyakorolhatjuk a türelmet, az elfogadást, hiszen ezek az első lépések a mélyebb érzések, tettek felé, az elfogadás meg tudja nyitni az utat a másképp látásra.

Átértékelhetjük magunkban a dolgok fontossági sorrendjét, rádöbbenünk, milyen értékes az időnk, és mennyi fölösleges dologgal el tudtuk eddig ütni a perceinket. Mindezt sokszor félelemből, hogy ne kelljen szembenézni a mélységeinkkel, a megoldásra, felszínre hozatalra váró értékes témákkal.

Sok alkalom nyílik a félelmeink, berögzült korlátaink lebontására, feloldására.

Bebizonyosul a vonzás törvénye alapján, mi van bennünk – hisz azt fogjuk bevonzani magunk köré, mind az emberek személyében, mind a helyzetek megoldásában.

Amikor áll és vár az ember akár ¾ órát a buszmegállóban, vagy döcög órákat az autóban a dugóban, választhat, hogyan tölti el az időt, mire irányítja a gondolatait és a teremtő erejét.
El lehet merülni a szidalmazásban, aggodalomban, félelemben, és egyéb negatív érzésekben.

De el lehet tölteni azt a pár percet azzal is, hogy jobban megnézzük a világot, amiben élünk, megfigyeljük az apró részleteket, netalán még a madarak énekét is meghalljuk.
A megállóban várakozó emberek most ebben a helyzetben jobban elkezdenek egymással is beszélgetni, hiszen egy kemény sorsközösségben vannak. Nyilván nem mindegy, miről folyik a beszélgetés. Hiszen aminek energiát adunk, azt erősítjük. Ha sopánkodunk, szidalmazunk, a negatív energiáknak adunk erőt, és tényleg várhatjuk órákig a buszt.

De ha elképzeljük, hogy a lehető leghamarabb úticélunkhoz érünk, megvalósul! Lehet, épp akkor érkezünk oda a megállóba, amikor hamarosan érkezik a busz, és nem megy el az orrunk előtt. Vagy megáll egy segítőkész autós, és felajánlja, elvisz minket valameddig.

Emlékezzünk, a gondolataink, szavaink, érzéseink képviselik itt a fizikai síkon, a Földön az erőnket, alakítják át matériává.

Gyalogosként gyakorolhatjuk a kérést, kiállni, tenni saját magunkért – most nem szégyen stoppolni, megkérdezni egy-egy autóstól, merre megy, hátha egy darabig el tud vinni. Hiszen az áll a tanításokban: a jó dolgok kéretlenül nem nyomulnak, és a Segítőink ugrásra készen állnak, hogy segíthessenek.
A buszon megoszthatjuk a helyet a többiekkel, még ha csak fél embernyi hely is van. És a többiek dönthetnek, elfogadják-e a segítséget és engedik, hogy könnyebbé váljon a helyzetük – mert bizony a segítség elfogadása is okozhat problémát.

Autósként ráébredhetünk, mennyire engedjük kibontakozni a bennünk lévő együttérzést embertársaink iránt, megosztjuk-e a lehetőségeinket a többiekkel.

Nyilván ahhoz, hogy tudjunk kérni, elfogadni, és felajánlani, sok negatív érzésen és berögzült korláton kell felülemelkedni, és megnyílni.

Kívánom, hogy mindenki a lehető legtöbbet meg tudja tanulni ebből a helyzetből, ami neki szól. Nincs általános recept, hiszen mindenkinek más a feladata, megtanulnivalója.

Részemről köszönöm ezt a helyzetet, hogy tanulhat, gyakorolhat a lelkem! Köszönöm mindenkinek, hogy sok negatív helyzetet felvállalt, hogy taníthassa a többieket!

Szeretetben áldott bőséges, boldog szép napokat kívánok Mindenkinek!
Pap Krisztina

1 megjegyzés:

  1. másfél éve nyáron, szintén volt egy bkv sztrájk..
    amit akkor átéltem szeretném veled megosztani....
    tárgyalásom volt aznap, tehát nem mondhattam le. Elég rosszul sikerül, és séta közben (ami a Ferenciek terétől, a Kossuth téren át, a Mechwart ligetig tartott)hirtelen rosszul lettem...kisebb szívroham féle,..erőtlennek éreztem magam, forgott körülöttem a világ, és lélegzetelállítóan erős szúró fájdalom a szívben/körül, de tudtam nem állhatok meg, tovább kell mennem.....kb 20 percig tartott és egyszerűen tehetetlennek éreztem magam azzal az irgalmatlan negatív energiával szemben...a Parlament magasságában kezdem jobban lenni és kezdett múlni az az irtózatos szorító érzés a szívem körül,.....a Margit hídon sétálva, puha, lágy nyári szellőtől simogatva, már újból tudtam tisztán, fájdalommentesen lélegezni.........a Mechwart liget magasságában megállt egy piros autót vezető hölgy a kislányával és megkérdezte, hogy elvihetnek e .......annyira elszorult a szívem, hogy sírva fakadtam....csodás érzés, tényleg az van körülöttünk, ami önmagunkban.......nos.....akkor kezdődjék a tudatos teremtés! és tényleg nincs miért aggódni

    VálaszTörlés