2009. november 17., kedd

A lényeg összefoglalása

Néhány elgondolkodtató, örök érvényű idézet Richard Bach: Minden és mindenki egy c. könyvéből:

"Bármennyire is méltóak és érdemesek lennénk rá, csak akkor lesz szebb az életünk, ha képesek vagyunk a képzeletünkben kialakítani, és hagyjuk megvalósulni!"

"Nincs olyan katasztrófa, amely ne válhatna számodra jótéteménnyé, és nincs olyan jótétemény, amelyből ne válhatna katasztrófa!"

"Talán azért felejtjük el születésünkkor a többi létidőt, hogy tiszta lappal indulhassunk, azzal, hogy ez alkalommal jobban fogjuk csinálni. Mit fogunk jobban csinálni? SZERETETET ADNI......"

"Fényből érkeztek, fénybe fogtok távozni, és minden lépéseteket örök létezésetek fénye kíséri."

"A fényt csak a szívek őrzik tartósan."

"Ami szívetek vágya, az válik valóra, és amilyenekké lenni törekedtek, olyanokká lesztek.
Ne féljetek, ne rettentsen benneteket a sötétség, puszta látszat az, sem a gonoszság, csalóka látomás az, sem a halál, üres köpeny az. Csupán Ti állítottátok magatok elé mindezeket próbatételekként. Fenőköveknek választottátok őket, általuk élesítitek, edzitek szellemeteket. Tudnotok kell, hogy mindig és mindenhol veletek van a szeretet valósága, és gyarapodó tudásotokat használva bármelyik pillanatban hatalmatokban áll változtatni világotokon."

"Formákat teremtő élet vagytok. Kard vagy az évek terhe éppúgy nem okozhatja halálotokat, mintha egy szobából a másikba mennétek át. Minden egyes szobában újabb mondanivalót tanultok, hogy mondhassátok, minden egyes átjáróban újabb dalt, hogy dalolhassátok."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése